Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Rapport från maffianästet

Andreas Grube  |  Publicerad 2013-12-11 19:03  |  Lästid: < 1 minut

Första kvällen i New York. Min reskamrat herr Dorsin hade varit förutseende nog att boka ett bord på Sparks, som ska vara ett av stans mest välrenommerade och ökända steakhouses (förutom maten är stället även omtalat för att två maffiabossar mördades i entrén 1985)

Inte riktigt vad vi hade räknat med: bokningen var inte mycket värd och vi fick stå i ett hörn och vänta som två skolgossar medan det ständigt strömmade in väldressade Italienättlingar – korta, satta, pomaderade, och med mycket dyra kostymer – som alla verkade vara tjenis med kyparna och därför fick bord snabbare än ögat .

Vi fick i alla fall vårt bord till slut – och dessutom en av de bästa köttbitarna jag någonsin käkat. En duktigt mörad sirloin steak i 800-gramsklassen. Till det en flaska Pomerol 2004 från Chateau Nenin. Perfekt i sammanhanget med sin strama, tanninrika karaktär och fina syra.

sparks520
Tips: Äter du grillat/stekt kött är det alltid rätt att välja ett vin av lite kaxigare karaktär, gärna gjort på druvor som exempelvis Cabernet Sauvignon, Syrah eller Malbec – druvor som levererar fylliga viner med både bra frukt, syra, strävhet och bra krydda.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-12-22 20:06