Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Rätt dryck till sherryveckan

sherry_trio

Har ju skrivit en del om sherry tidigare här på bloggen.. Men nu råkar det vara så att den här veckan är internationella sherryveckan – så därför är det onekligen på sin plats med lite mer sherrysnack!

Annons

För dig som ännu inte (åter)upptäckt hur gott sherry är kommer här tre enkla – men bra och klassiska – exempel på olika sherrystilar, alla i behändiga 375-millilitersflaskor:

Tio Pepe Fino (nr 8225, 54 kr). En riktigt klassisk fino: ljus i färgen och med de för fino så karaktäristiska tonerna av jäst, äpple och oliver. Torr och frisk, suverän som aperitif eller till ost- och charkbrickan.

Cuco Oloroso Dry (nr 8239, 79 kr) är också torr, men har en nötigare färg och är betydligt fylligare. Doft och smak av sirap, nötter och torkad frukt. Är helt lysande till exempelvis en svampsoppa.

Lustau Solera Reserva (nr 8227, 82 kr) är en sherry av typen amontillado. Fortfarande helt torr, men med en färg som drar åt mahogny och med nötter, mandel, mogna gula äpplen och jäst i smaken. Gör sig också bra till tapas eller kallskuret som serrano, oliver och manchego.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar