Hoppa till innehåll

Rekordsnabba glöggen

Fick tips om ett recept på hemmagjord glögg, och det var ju såklart intressant att prova. Hör till dem som tycker att glögg oftast är alldeles för sliskigt (så länge man inte kör någon av spritvarianterna). Det här var lika enkelt som snabbfixat: Blanda lika delar äppelmust, päroncognacen Xanté (nr 679, 225 kr) och äppelvinet … Continued

Fick tips om ett recept på hemmagjord glögg, och det var ju såklart intressant att prova. Hör till dem som tycker att glögg oftast är alldeles för sliskigt (så länge man inte kör någon av spritvarianterna).

Det här var lika enkelt som snabbfixat: Blanda lika delar äppelmust, päroncognacen Xanté (nr 679, 225 kr) och äppelvinet Varm & Kall (nr 2423, 39 kr). Släng i några kanelstänger, värm på och drick.

Helt ok måste jag säga. Jag blandade däremot i lite extra av musten för att få lite mer fräschör i anrättningen. Skulle nog också rekommendera att byta ut päroncognacen mot vanlig cognac, tycker att Xantén smakar alldeles för mycket sötsliskig och artificiell Piggelinglass.

glogg520

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.