Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Restips: 5 grymma vinbarer i Rom

Rom är en av mina absoluta favoritstäder i världen, så det har blivit en hel del resor dit under årens lopp. Och såklart har det även druckits en del vin och annat gott. Här är några av mina favoritbarer, klart värda att kolla in:

Annons

enoteca_spiriti_rom
1. Enoteca Spiriti
Inte världens största utbud av vin, men bra kvalitet. Dessutom riktigt bra klassisk italiensk mat. Ligger mitt inne i smeten, nära Fontana di Trevi.

cul-de-sac_roma
2. Cul De Sac
Kanske min favorit, alla kategorier, i Rom. Väldigt enkel mat – men en absolut fenomenal vinlista, tjock som en bibel. Och det går också alldeles utmärkt att köpa med sig alla flaskor på menyn hem om man hittar något man gillar. En riktig pärla, alldeles i utkanten av Piazza Navonas myller.

gusto_rom
3. Gusto

Ett ställe som i princip tar upp ett helt kvarter i centrala Rom – med vinbar, restaurang, café, pizzeria, ostbutik som separata avdelningar under ett och samma tak. Hyfsat modernt ställe med bra mat och skön stämning.
Ligger på Piazza Augosto Imperatore.

ai-tre-scalini_roma
4. Ai Tre Scalini

Rustikt är väl bästa ordet för att beskriva det här stället. Här är det framför allt atmosfären och mysfaktorn som är grejen, mer än en exklusiv vinlista.
Adressen hit är Via Panisperna 251.

stravinskij_bar_hotel-de-russie_rom
5. Stravinskij Bar, Hotel de Russie
Ok, ingen utpräglad vinbar men den får vara med ändå. En riktigt lyxig hotellbar alldeles vid Piazza del Popolo. Suveräna drinkar, suverän service och en helt ok vinlista. Bästa stället att ta eftermiddagsdrinken på efter en lång dag på stan.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar