Hoppa till innehåll

Rom i regnet…

…skaldade ju den gode Ulf Lundell på plattan Ripp Rapp 1979. Och rom fungerar lika bra i snöfall tycker jag. Är inne i en romperiod just nu. Det är något med vintern och kylan som gör att rom smakar extra gott – det där mjuka, varma, lena, chokladiga, med den lilla sötman på toppen som … Continued

…skaldade ju den gode Ulf Lundell på plattan Ripp Rapp 1979. Och rom fungerar lika bra i snöfall tycker jag.

Är inne i en romperiod just nu. Det är något med vintern och kylan som gör att rom smakar extra gott – det där mjuka, varma, lena, chokladiga, med den lilla sötman på toppen som piggar upp en aning i mörkret. Fungerar otroligt bra som avec istället för cognacen eller whiskyn men oftast kör jag den helt solo. (Nu pratar jag alltså mörk lagrad rom, de ljusa varianterna dricker jag sällan utan drinktillbehör).

Just nu har jag den här hemma, Plantation XO 20th Anniversary (nr 509, 501 kr):

plantation520

Den här flaskan var en present, annars kan jag nog tycka att priset är i saftigaste laget för att köra som ”husrom”. Men grymt god är den! Mycket vanilj från ekfatslagringen, lite honung, choklad och till och med en lätt rökighet, som cigarrrök ungefär.

Annars brukar jag oftast köpa Havana Club när det gäller rom. Deras Anejo Reserva (nr 301, 261 kr) är prima men jag rekommenderar ändå att lägga en femtiolapp till och satsa på Anejos 7 Anos (nr 512, 317 kr). Fantastisk!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.