Hoppa till innehåll

Rusande priser på Bordeaux

Ni som inte har sett dokumentären Red Obsession: gör det nu! Intressant, spännande, skrämmande – och till på köpet sjukt snyggt plåtad. (För övrigt dessutom förtroendeingivande speakad av Russell Crowe). Den här filmen handlar om den kinesiska marknadens inflytande när det gäller Bordeauxviner – och egentligen mer om Kina som växande ekonomisk stormakt än om … Continued

Ni som inte har sett dokumentären Red Obsession: gör det nu! Intressant, spännande, skrämmande – och till på köpet sjukt snyggt plåtad. (För övrigt dessutom förtroendeingivande speakad av Russell Crowe).

Den här filmen handlar om den kinesiska marknadens inflytande när det gäller Bordeauxviner – och egentligen mer om Kina som växande ekonomisk stormakt än om vin: De senaste tio åren har priserna på toppvinerna från Bordeaux ökat med mer än 1000 procent, mycket just tack vare den kinesiska marknadens ökade intresse för vin från premiumproducenter.

Som en kinesisk vinskribent uttrycker det i filmen: ”alla i Kina har drabbats av vinfeber”.

En intressant film både ur vinperspektiv och ur ett globalt ekonomiskt perspektiv. Ska bli intressant att följa utvecklingen – det känns onekligen som en no-brainer att prestigeområden som Champagne, Bourgogne och Piemonte står på tur att gå samma prisutveckling till mötes.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.