Hoppa till innehåll

Så gör du en riktigt bra GT – utan gin

Bra alkoholfria alternativ är alltid grymt tycker jag. Och nu har vinnaren av årets Sveriges Bästa Gin & Tonic, Johan Skofteröd, tagit fram alkoholfria recept på just gin & tonic. Och den här tycker jag är riktigt bra – trots att det inte finns en droppe i gin i drinken. Gör så här: 1 rågad … Continued

alkoholfri_gtBra alkoholfria alternativ är alltid grymt tycker jag. Och nu har vinnaren av årets Sveriges Bästa Gin & Tonic, Johan Skofteröd, tagit fram alkoholfria recept på just gin & tonic. Och den här tycker jag är riktigt bra – trots att det inte finns en droppe i gin i drinken.

Gör så här:
1 rågad matsked enbär
1/2 dl vatten
1 msk råsocker
2 tsk färsk limejuice
Tonic
Limeskiva till garnering

Grovhacka enbären och häll dem i en kastrull tillsammans med råsocker och vatten. Koka upp och låt sjuda ungefär en minut. Låt brygden svalna och dra i cirka fyra timmar, sila sedan av enbären och skaka vätskan i en shaker med limejuice och mycket is. Häll upp i ett glas med is och toppa upp med tonic. Garnera med en skiva lime. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.