Hoppa till innehåll

Så här smakade premiumbourbon – år 1838

Bourbondestilleriet Woodford Reserve släpper idag en ytterst exklusiv upplaga – endast 80 buteljer – av Woodford Reserve Master’s Collection 1838 Style White Corn (nr 20209, 999 kr) på Systembolaget. Den här whiskeyn är skapad för att i möjligaste mån efterlikna hur whiskey gjordes på destilleriet år 1838. Chris Morris, master distiller på Woodford Reserve, har … Continued

woodford_reserve_1838
Bourbondestilleriet Woodford Reserve släpper idag en ytterst exklusiv upplaga – endast 80 buteljer – av Woodford Reserve Master’s Collection 1838 Style White Corn (nr 20209, 999 kr) på Systembolaget.

Den här whiskeyn är skapad för att i möjligaste mån efterlikna hur whiskey gjordes på destilleriet år 1838. Chris Morris, master distiller på Woodford Reserve, har forskat bland gamla anteckningar och dokument för att hitta rätt metoder och ingredienser.

Den stora grejen här är, precis som namnet antyder, att man använt sig av vit majs, vilket var den rådande sorten under tidiga delen av 1800-talet. Det ger whiskeyn en ännu lättare, rundare och mjukare stil.

Och hur smakar den då?

Framför allt är den en ton av popcorn som träder fram, både i doft och smak. När man sniffar på den känner jag också kolasås, äpplen, vanilj och lite knäck. Smaken är lite kryddigare, med tobak, vitpeppar och citruszest. På det stora hela en mjuk och len upplevelse.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.