Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Sex sjuka sätt att bota bakfylla

bota_baksmalla
Bisarra bakfyllekurer finns det gott om, både i nutid och forntid.

Här är sex metoder vars effektivitet jag starkt ifrågasätter – skulle nog hellre föreslå att inte dricka de där sista glasen…

1. I de välbärgade skikten i det antika Rom ansågs en hel friterad kanariefågel göra jobbet för att bota baksmällan efter en grundlig backanal. Huruvida fågeln åts hel med huvud och allt är oklart.

Annons

2. Vissa voodooutövare på Haiti går hämndlystet tillväga genom att sticka 13 stycken nålar i korken på flaskan som orsakade fyllan/bakfyllan. Vad som händer med moderna skruvkorkar förtäljer inte historien…

3. I bland annat Vietnam tror man fortfarande på den vidriga metoden att mala ner noshörningshorn i varmt vatten och dricka upp det. Somliga tror också att samma ”medicin” botar alla möjliga åkommor – allt från impotens till cancer – vilket såklart är dåliga nyheter för noshörningarna. Snälla, sluta nu!!

4. Om inte själva bakfyllan i sig får magen att vända sig borde den här metoden göra jobbet: I Mongoliet ska det vara poppis med en blandning av tomatjuice och picklade fårögon. Japp, fårögon. I plural.

5. Man tänker ju att italienare har koll på det här med mat och dryck, men när det kommer till att bota baksmälla börjar man ju undra: Vad sägs till exempel om att äta torkad tjurpenis dagen efter brakfesten? Metoden är knappast modern, men var vanligt förekommande på bland annat Sicilien i det förflutna.

6. I Turkiet lagar man en tripe soup – magsäckssoppa – för att bota besvären. Alltså magsäck från en ko som man kokar men mycket vitlök och grädde.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar