Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Sex smultronställen i London du inte får missa

London är ju en veritabel guldgruva vad gäller mysiga pubar, bra caféer och schyssta restauranger. Men det finns alltid stjärnor som lyser klarare än andra.

Här är några av mina absoluta Londonfavoriter:

Annons

strongroom_london1. Strongroom 
Underbart ställe med både skön uteservering på innergården och mysig bar inomhus. Kör ofta livemusik, och inte sällan kan man se kända artister komma och gå till musikstudion som ligger i samma byggnad.

breakfastclub_london2. The Breakfast Club
Grymt bra käk. Rejäla portioner och enkel men vällagad mat som är perfekt när man är lite ölbakis. Och – testa att säga ”I’m here for the Mayor” till någon i personalen så får du en extra liten upplevelse…

mayflower_london3. The Mayflower
En pub med anor. Riktigt mörk och murrigt mysig inuti, men också belägen precis vid Themsens strand, så här kan den som vill sitta ute och titta på båtarna som kör förbi. Populärt matställe, dit Londonborna vallfärdar inte minst för sin ”sunday roast”, så det kan vara värt att boka bord i förväg om man ska äta.

anchortap_london4. Anchor Tap
Egentligen en ganska oansenlig och urtypisk Londonpub, med allt vad det innebär. Men ligger som en härlig oas precis nedanför Tower Bridges fäste – perfekt när man vill smita undan turister och folkmyller.

thesuntavern_london5. The Sun Tavern
Unberbar bar. Coolt, snyggt – och med svingoda drinkar och kul öl. En riktig favorit, med ett yngre klientel än de klassiska gubbpubarna.

woodinshades_london6. Woodin’s Shades
Också en rätt klassisk pub. Men ljust, luftigt och trevligt. Dessutom hyfsat käk och superproffsig personal.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar