Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Sju kändisar som började som bartenders

Andreas Grube  |  Publicerad 2016-09-27 09:05  |  Lästid: 3 minuter

Branschtidningen The Spirits Business listade nyligen ett gäng kända skådespelare och musiker som alla började sina karriärer bakom baren. Magasinet har också tagit reda på lite fakta om deras bartenderjobb.

Hade du koll på att alla dessa jobbat i bar?

debbie_harryDebbie Harry
Innan hon tog över världen med Blondie jobbade Debbie Harry som bartender och servitris på bland annat New York-klubben Max’s Kansas City.

kelisKelis
Artisten Kelis, som slog igenom stort med låten Milkshake, jobbade som bartender parallellt med att hon pluggade performing arts under 90-talet. Hon är också en foodie av rang – för några år sedan tog hon timeout från artisteriet för att utbilda sig till kock på Le Cordon Bleu.

bruce_willisBruce Willis
Jobbade på ett flertal New Yorkbarer under åren han försökte slå sig fram som skådis, bland annat Café Central, Kamikaze och Chelsea Central.

jon_hammJon Hamm
Frekventerade ju gott om barer som sin rollfigur Don Draper i Mad Men, men har också gjort sin beskärda del av bartender- och servitörsjobb i verkliga livet. Han har också extraknäckt som lärare och skribent.

mila_kunisMila Kunis
Jobbade av till som bartender i unga år, och var enligt egen utsago bra på att sänka en och annan shot själv under arbetspassen. Än idag är hon ett erkänt whiskyfan, och Mila jobbar bland annat med bourbonmärket Jim Beam.

michael_fassbenderMichael Fassbender
Hans föräldrar drev restaurang så Michael kom tidigt in i serviceyrket, och han jobbade i bar stora delar av åren mellan 20 och 30 samtidigt som han byggde upp sin skådespelarkarriär. Han ska också ha sagt att han kan tänka sig att gå tillbaka till bartending om skådiskarriären (av någon anledning) skulle gå åt skogen.

ellen_degeneresEllen DeGeneres
Började sin bana på barer i New Orleans – först som bartender och senare som ståuppkomiker. Hon har på senare år även hållit tal för avgångselever på National Bartender School i USA.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar