Hoppa till innehåll

Småflaskor – en växande trend

Sedan länge har ju snapsar i olika varianter förekommit i småflaskor – till exempel den populära samlingen Skärgårdssnapsar med tio flaskor à fem centiliter med olika sorters kryddat brännvin. Nu börjar trenden växa till sig. Lagom till jul lanserades till exempel boxen Avec (nr 530, 295 kr) som, precis som namnet skvallrar om, innehåller tio … Continued

Sedan länge har ju snapsar i olika varianter förekommit i småflaskor – till exempel den populära samlingen Skärgårdssnapsar med tio flaskor à fem centiliter med olika sorters kryddat brännvin.

Nu börjar trenden växa till sig. Lagom till jul lanserades till exempel boxen Avec (nr 530, 295 kr) som, precis som namnet skvallrar om, innehåller tio flaskor med fem olika avecsorter: Jameson Irish Whiskey, The Glenlivet 12 Years, Martell VS, Havana Club Anejo 7 Anos och Kahlúa.

Ingen dum idé tycker jag, för det händer ju att man står i valet och kvalet när det gäller helflaskor. Det här blir istället en prova-på-låda som passar de flesta smaker.

avec520

På samma sätt finns nu även portvinslådan Graham’s Selection of Finest Ports (nr 8065, 195 kr) med fem olika viner i flaskor om 20 centiliter vardera: Fine White, Fine Ruby, Late Bottled Vintage, Six Grapes och 10 Year Old Tawny. Både en bra present och ett perfekt första steg för den som är sugen på att lära sig lite mer om portvin.

Tror absolut att vi kommer få se ännu mer av småflaskor framöver. Och jag tror faktiskt också att det kan finnas en alkoholpolitisk uppsida med det: det är lätt att knäcka en helflaska och hälla upp några glas, men det bär emot mer att öppna två eller tre flaskor, även om de är små.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.