Hoppa till innehåll

Svävande glas – en framtida trend?

Den kanadensiska ingenjören Joel Paglione har tröttnat på klassiska glas och coasters och vill istället att även glasen ska skänka ”wow-faktor” och bidra till den totala matupplevelsen. Nu har han uppfunnit ett glas – som svävar fritt i luften. LevitatingCUP heter glasserien. Glasen är gjorda av ultralätt men hållbart glas och hålls svävande över en … Continued

levitating_cup
Den kanadensiska ingenjören Joel Paglione har tröttnat på klassiska glas och coasters och vill istället att även glasen ska skänka ”wow-faktor” och bidra till den totala matupplevelsen.

Nu har han uppfunnit ett glas – som svävar fritt i luften.

LevitatingCUP heter glasserien. Glasen är gjorda av ultralätt men hållbart glas och hålls svävande över en metallbas genom ett speciellt magnetsystem.

Nu försöker Joel Paglione samla in pengar på Kickstarter för att kunna komma igång med produktionen och få ut glasen på marknaden. I skrivande stund har insamlingen dragit in strax över en halv miljon svenska kronor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.