Hoppa till innehåll

Svenska stjärnornas egna Jack Daniel’s-drinkar

Som jag skrivit här tidigare fyller klassiska bourbonmärket Jack Daniel’s 15o år i år, vilket man såklart vill fira lite extra. För att hylla whiskeyns koppling till musik har man nu också gjort ett samarbete med de svenska artisterna Anders Wendin/Moneybrother, Patrik Arve och Julia Frej, som tillsammans med bartender Oscar Högberg skapat varsin alldeles … Continued

Som jag skrivit här tidigare fyller klassiska bourbonmärket Jack Daniel’s 15o år i år, vilket man såklart vill fira lite extra.

För att hylla whiskeyns koppling till musik har man nu också gjort ett samarbete med de svenska artisterna Anders Wendin/Moneybrother, Patrik Arve och Julia Frej, som tillsammans med bartender Oscar Högberg skapat varsin alldeles egen JD-drink.

Här har du recepten, om du själv vill testa stjärnornas drinkar.

jd_moneybrother
Anders Wendins drink har fått namnet Siwan:
6 cl Jack Daniel’s
0,5 ml blodapelsinsockerlag
2 stänk Angostura bitter
2 stänk Orange bitter

Häll ingredienserna i ett rörglas eller shaker med mycket is. Rör om drinken i cirka 15 sekunder, och servera över en stor isbit i ett rocksglas. Garnera med blodapelsinzest.

jd_juliafrej
Julia Frej har gett sin drink namnet FF:
3 cl Jack Daniel’s
2 cl citronjuice
1 cl agavesirap
1 knippe mynta
Champagne, cava eller prosecco

Häll alla ingredienser utom bubbel i en shaker med is och skaka hårt tills den är välkyld. Sila ner drinken i ett cocktailglas och toppa med mousserande. Garnera med en myntakvist.

jd_patrikarve
Patrik Arve satsar på en spritig drink, med namnet Tigerstyle:
6 cl Jack Daniel’s
1 cl ingefärasockerlag
2 stänk Peychaud’s Bitter

Blanda ingredienerna med is i ett rörglas eller shaker. Rör om i cirka 15 sekunder. Servera över en stor isbit i ett rocksglas och garnera med en citronzest.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.