Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

The måltid of my life

Andreas Grube  |  Publicerad 2013-12-14 20:46  |  Lästid: 2 minuter

Vi är inte i New York enbart för att se föreställningar och arbeta – när jag och Henrik är ute och reser blir det som sagt även en hel del bra mat.

Idag stod en lunch på Eleven Madison Park på schemat. Restaurangen rankas som nummer fem i världen enligt World’s 50 Best Restaurants – och för mig var det här en sagolik upplevelse, som helhet förmodligen det bästa jag ätit i livet.

Till exempel den här sjöborremarinerade räkan med foie gras och körvel:

shrimp520

Eller den här ankan som rostats med kålrot och amerikanska blåbär:

anka520
Dessutom var dryckesmenyn helt suveränt komponerad. Bland annat fick vi svepa i oss en Pinot Noir som var helt grym: Domaine Roblet-Monnot Volnay Cuvée Saint Francois – vansinnigt välgjord med fin mogen frukt av röda bär och uppfriskande syra.

P.S. Många stjörnkrogar idag låter gästerna ta en tur in i köket, så även Eleven Madison Park. Blir alltid fånigt star struck i de lägena, lite som om jag var elva år gammal och skulle få komma in i logen till någon idol. Också fascinerande att få se hur det går till bakom kulisserna, det var rena rama tomtens verkstad där inne – så oerhört mycket personal! Enligt hovmästaren går det sammanlagt två personal på varje gäst, en påminnelse om vad som krävs för att göra mat på den här nivån.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-12-22 21:08