Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Tillbaka i skolbänken

Att lära sig om vin, öl, sprit och andra drycker handlar såklart inte enbart om att prova och åter prova så mycket man bara kan. Precis som med allt annat är det nödvändigt med the good old teorikunskap.

Annons

Jag pluggar just nu sista terminen på en sommelierutbildning och om allt går enligt plan får jag mitt diplom till sommaren. Inte för att jag någonsin kommer att kalla mig för sommelier – för mig handlar det om att bli en bättre journalist och att få möjlighet att förkovra mig i ett område som blivit en stor passion.

Och jag kan verkligen rekommendera det! Inte så att alla borde läsa dryckesutbildningar, men ett visst mått av teori förenklar allt: plötsligt kan man bara genom att titta och dofta på ett glas tala om i vilken del av världen vinet är producerat, och på vilken druva. Till exempel.

Det finns massor av vettiga böcker där ute som ger bra översikt och introduktion – ska ta mig tid att sammanställa en lista vid tillfälle. Men mer om det senare, just nu måste jag plugga på om vinets kemi, jästsorter och defekter inför morgondagens lektion…

20140112-202314.jpg

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar