Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Torsdagsdrinken: Presbyterian med rye whiskey

presbyterianDet råder delade meningar om huvurida cocktailklassikern Presbyterian har sitt ursprung i USA eller Skottland. Men den sägs hur som helst ha fått sitt namn efter det religiösa samfundet presbyterianerna, och de ”nyktra” medlemmar som toppade upp sin lemonad med whiskey.

Annons

Här är en modernare variant på drinken, och nyckeln här är amerikansk rye whiskey, som både bidrar med elegans och ett kryddigt sting. Bra förslag på rye whiskey är exempelvis Jim Beam Rye (nr 85208, 299 kr, BS) eller Bulleit Rye (nr 495, 339 kr).

Så här gör du:
5 cl rye whiskey
3 cl färskpressad citronjuice
2 cl sockerlag
Cirka en halv riven färsk ingefära
1 stänk Angostura Bitter
Muddla ingefäran i botten på ett highballglas. Kasta ner rikligt med is i glaset, häll ner övriga ingredienser och rör om. Garnera med citronzest.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar