Hoppa till innehåll

Tre sajter för dig som vill veta ver om vin

1. Wine Folly (winefolly.com): En av mina absoluta favoriter just nu. Den här sajten lyckas verkligen förklara och lära ut om vin på ett enkelt, pedagogiskt och kul sätt. Dessutom gratis – bara att gå in och frossa i kunskap. 2. Snooth (snooth.com): Både ett community och en databas med mängder av information om allt … Continued

winefolly
1. Wine Folly (winefolly.com):
En av mina absoluta favoriter just nu. Den här sajten lyckas verkligen förklara och lära ut om vin på ett enkelt, pedagogiskt och kul sätt. Dessutom gratis – bara att gå in och frossa i kunskap.

snooth
2. Snooth (snooth.com):
Både ett community och en databas med mängder av information om allt från druvsorter och regioner till producenter. Dessutom finns en enkel sökfunktion där man kan leta i olika topplistor som andra användare skapat. Finns även som app.

cellartracker
3. CellarTracker (cellartracker.com):
Japp, har snackat om den här förr. Men den är faktiskt, i mitt tycke, i det närmaste oumbärlig. För det första är den här sajten en suverän hjälpreda för att hålla koll på sina egna viner (man startar ett konto och börjar helt enkelt registrera sina inköp). Men den är också suverän när det gäller att leta fram information om tasting notes, hur länge ett visst vin ska lagras, tips på matkombinationer – och mycket annat. Gratisversionen räcker mycket långt. Bara att sätta igång!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.