Hoppa till innehåll

Helgbuteljer: Tre ofiltrerade höjdare

Ofiltrerad öl är en trend på uppgång, och som jag tror vi kommer få se betydligt mer av framöver. En ofiltrerad öl är ofta aningen grumligare till utseendet eftersom det finns en liten mängd jäst kvar i flaskan. Men även ölens alla andra smakämnen finns kvar, vilket ger en smakrik och intressant öl. Utbudet på … Continued

Ofiltrerad öl är en trend på uppgång, och som jag tror vi kommer få se betydligt mer av framöver.

En ofiltrerad öl är ofta aningen grumligare till utseendet eftersom det finns en liten mängd jäst kvar i flaskan. Men även ölens alla andra smakämnen finns kvar, vilket ger en smakrik och intressant öl.

Utbudet på Systembolaget är tyvärr än så länge väldigt skralt, men här är tre prima bärs att spana in:

staropramen520

Staropramen Unfiltered (nr 1617, 16,20 kr) är en härlig nyhet i bolagets sortiment. Tydliga malttoner i både doft och smak, kombinerat med honung, citrus och lite knäckebröd. Gott till de flesta typer av husmanskost på lättare råvaror som gris, fågel och fisk.

sigtuna520

Sigtuna Unfiltered Lager (nr 1487, 18,20 kr) är tjusigt dimmig och har bra bett i beskan. Doft och smak av rostat börd, örter, honung och ett uns charkuterier. Suverän törstsläckare men passar också perfekt till både svensk husmanskost och rustikt tyskt käk som kor och surkål.

klosterol520

S:t Annas Klosteröl (nr 89753, 13,20 kr, beställningssortimentet) är ett bärnstensfärgat och lätt syrligt öl med tydliga toner av jäst och citrus, och en lätt brödig smak. Lättklunkad på egen hand men passar även bra till fläsk, fågel eller till och med skaldjur.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.