Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Trendigt med tatuerad cognac

tatuerad_cognac
Inom loppet av bara ett par dagar förra veckan fick jag pressmeddelanden om två olika limiterade utgåvor av cognac – båda med tatueringar som gemensam nämnare. Och jag har givetvis testat båda två.

Dels handlar det om Hennessy VS Limited Edition by Scott Campbell – ett samarbete med tatueringskonstnären Scott Campbell, dels om Grönstedts P.LEX 2016 (nr 88265, 899 kr, BS), som finns i ett litet antal flaskor på bolaget just, och som är ett samarbete med artisten Petter (det är tatueringen på Petters ryggtavla, skapat av graffitikonstnären Puppet, som pryder förpackningen).

Annons

Just den här limiterade upplagan av Hennessy VS finns inte att köpa på bolaget, men däremot är originalet med samma innehåll (nr 156, 379 kr) en prisvärd klassiker. Och för den pengen får man otroligt mycket cognac. Välbalanserad och snygg med nyanser av ljus choklad, kanel och torkad aprikos, tillsammans med en fräsch druvighet.

Grönstedts P.LEX bjuder på lite mer mognadstoner, men är också väldigt avrundad och enkelt rättfram i sin stil. Här bjuds det på lite varmare toner av äppelpaj, choklad, hasselnötter och vanilj. I mitt tycke ligger den några hundringar för högt prismässigt, även om det är ett exklusivt släpp. Däremot perfekt cognac för den inte så vane cognacsdrickaren som vill ha en mjuk och len väg in i cognacens värld.

Prova också:
En av de absolut bästa cognacerna i bassegmentet är för mig Rémy Martin VSOP (nr 172, 489 kr). Riktigt bra cognac som levererar det där lilla extra för en väldigt blygsam prislapp. Stor, djup och komplex med mycket choklad, valnötter, mandlar, torkad frukt och apelsinzest.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar