Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Triss i flaskor: Sauvignon blanc

triss_sauvignon_blanc
Inte nog med att sauvignon blanc är en väldigt vårig och somrig druva – en aromatisk vit druva som ger friska viner med smaker av krusbär, nässlor, äpplen och mineral. Imorgon råkar även den sjätte upplagan av internationella sauvignon blanc-dagen firas, så vad passar bättre än att rada upp en prima trio pavor här:

Annons

Hunter’s Sauvignon Blanc (nr 6202, 109 kr). Från Nya Zeeland, det land som gav druvan dess stora renässans. Ett ungdomligt och mycket friskt och krispigt vin med krusbär, citrus och päron i doft och smak.

Sancerre Domaine de la Villaudière (nr 5338, 139 kr). Välbalanserad och snygg med druvtypiska smaker av krusbär, nässlor, gröna äpplen och aptitretande toner av mineralitet och blöt sten.

Winkl (nr 2799, 139 kr). Från norra Italien kommer den här pärlan, som förekommit här på bloggen tidigare men som jag bara måste tipsa om igen. Har en lite fylligare karaktär med mer honungsmelon och gula äpplen i smaken tillsammans med en knivskarp och snygg syra.

Testa även:
Det är i år vinodlarna på Nya Zeeland som står som värdar för sauvignon blanc-dagen, och eftersom landet är så oerhört starkt förknippat med den här druvan tänkte jag även tipsa om den här: Matua Organic Sauvignon Blanc (nr 3031, 100 kr). Det här är den producent som var först ut av alla i Nya Zeeland att börja plantera sauvignon blanc 1969, och det här är ett rätt kul exempel på deras mer moderna viner. Här får toner av kiwi och lite passionsfrukt utrymme att samsas med de mer typiska citrusfrukterna och färska örterna.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar