Hoppa till innehåll

Tung, djup och mörk höjdarrom

Just nu finns den här flaskan att få tag i på Systembolaget – och om du gillar mörk rom av det mustigare slaget är den ett givet köp: Zacapa Edición Negra (nr 10699, 749 kr). Det här är den senaste i raden av Ron Zacapas tillfälliga och exklusiva släpp, och precis som namnet antyder handlar … Continued

zacapa_edicion_negra
Just nu finns den här flaskan att få tag i på Systembolaget – och om du gillar mörk rom av det mustigare slaget är den ett givet köp: Zacapa Edición Negra (nr 10699, 749 kr).

Det här är den senaste i raden av Ron Zacapas tillfälliga och exklusiva släpp, och precis som namnet antyder handlar det här om en rom med mörka nyanser: vi snackar kakao, mörk choklad, arrak, vanilj och träiga nyanser från fatlagringen.

Edición Negra har lagrats på förkolnade amerikanska ekfat, vilket bidrar till de tunga mörka nyanserna, och dessutom den lätta och sköna rökighet som växer fram i eftersmaken.

Jag gillar inte rom som blir för söt och vaniljig i stilen, och därför tycker jag att det här är en riktig höjdare. Här finns både den klassiska romsötman, men också en tyngd och en botten som jag verkligen uppskattar.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.