Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Veckans vintips: Österrike

Publicerad 2014-01-22 15:41 | Uppdaterad 2016-07-28 12:29  | Lästid: 2 minuter | Andreas Grube

Hörrni, det är tydligen Vinets dag idag! Finns ju så oerhört många ”dagar” att hålla reda på, varav de allra flesta passerar åtminstone mig obemärkt förbi. Har ni till exempel koll på Världsskrattdagen (1 maj), De vilda blommornas dag (13 juni), Vänsterhäntas dag (13 augusti) eller Räkmackans dag (14 oktober)? Nej, inte jag heller…

Vinets dag firar jag däremot gärna – och jag tycker att även ni ska unna er att dricka något riktigt gott idag.

munk520

Vet egentligen inte alls vad den här bilden har med saken att göra… Men har den här tavlan hemma – och älskar den i all sin vulgära fulhet. Han ser så nöjd ut, munken. Och pillemarisk, som att det är något riktigt lurt i görningen.

Jag skulle vilja slå ett slag för Österrike idag. Det är ett otroligt kul och bra vinland som dessutom levererar väldigt bra value for money. Båda de här vinerna är klart värda att kolla in, och bägge kommer från en och samma producent: Fred Loimer.

Veckans röda: Terrassen Pinot Noir (nr 2875, 141 kr). Elegant och fräsch med den för Pinot Noir så typiska röda frukten. Också härligt kryddiga toner med muskot och lite choklad som ger fin karaktär. En riktig pärla för den som gillar Pinot!

Veckans vita: Lenz Riesling (nr 4350, 91 kr). Torr och duktigt frisk med mycket doft och smak av päron, gröna äpplen och lite citrus. Gör sig lysande på egen hand som aperitif eller till någon smarrig fiskrätt.

Dela på Facebook
Tweeta